:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 9. 10:25

Japánban 30 millió mobil Internet felhasználó volt februárban

A Telecommunications Carriers Association szövetség adatai szerint februárban immár több, mint 30 millióan csatlakoztak rá az Internetre mobiltelefont használva. A három japán mobiltelefon szolgáltató, az NTT DoCoMo, a Japan Telecom és a DDI (ismertebb nevén a KDDI) előfizetői közül 31,41 millió felhasználó csatlakozott az Internetre. Ez az országban használt összes mobil telefon több, mint fele.

A DoCoMo a legnagyobb Internet mobiltelefon szolgáltató 19,77 millió felhasználóval (i-mode) ez 62,19%-os piaci részesedést jelent, a második a KDDI EZweb szolgáltatása 6,11 millió felhasználóval, míg a harmadik a Japan Telecom J-sky szolgáltatása 5,52 millió felhasználóval.

Japánban immár összesen 59,45 millió mobiltelefon előfizető van, ezzel a felkelő nap országa a világ második legnagyobb mobiltelefon piaca - a növekedés az előző hónaphoz képest 7,41%. Az összes mobiltelefon előfizető közül 35,15 millióan használják a DoCoMo szolgáltatását (59,1%-os piaci részesedés), a KDDI-nek 10,72 előfizetője van, míg a Japan Telecom-nak 9,72 millió.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.