:

Szerző: roberto

2001. március 8. 18:19

A Trolltech rendhagyó bejelentése mp3 formátumban is: Qt 2.3.0

[Trolltech] A norvég cég tegnap bejelentette C++ libjének, a Qt-nek a 2.3.0-ás verzióját. A bejelentést egészen rendhagyó módon --a hagyományos sajtóanyagokon kívül-- egy slágergyanús nóta formájában is elkövették, a dal mp3 formátumban letölthető a Trolltech oldaláról. A 2.3.0-ás Qt két lényeges újdonsága az élsimított fontok lehetősége, illetve az új nyomtatási alrendszer , amely támogatja a TrueType fontok nyomtatását is. Az új lib az első olyan eszköz *nixra, amely lehetővé teszi az élsimított fontmegjelenítést az alkalmazásokban (persze eddig is léteztek olyan grafikus alkalmazások, amelyekben külön-külön megvolt az élsimítás lehetősége, de most könyvtárszintű megvalósításról van szó). A licencelés a szokásos: a nyílt forrású programok írói GPL alatt juthatnak a szoftverhez. Íme a bejelentés fordítása:

Qt[Trolltech] A norvég cég tegnap bejelentette C++ libjének, a Qt-nek a 2.3.0-ás verzióját. A bejelentést egészen rendhagyó módon --a hagyományos sajtóanyagokon kívül-- egy slágergyanús nóta formájában is elkövették, a dal mp3 formátumban letölthető a Trolltech oldaláról. A 2.3.0-ás Qt két lényeges újdonsága az élsimított fontok lehetősége, illetve az új nyomtatási alrendszer, amely támogatja a TrueType fontok nyomtatását is. Az új lib az első olyan eszköz *nixra, amely lehetővé teszi az élsimított fontmegjelenítést az alkalmazásokban (persze eddig is léteztek olyan grafikus alkalmazások, amelyekben külön-külön megvolt az élsimítás lehetősége, de most könyvtárszintű megvalósításról van szó). A licencelés a szokásos: a nyílt forrású programok írói GPL alatt juthatnak a szoftverhez. Íme a "bejelentés" fordítása:

Tisztán látom...

Tisztán látom: megjött kétponthármas,
Tisztán látom már az objektumokat,
Véget vetve a sötétbetűs láznak
Köszöntsük a derék hekker Trollokat!

Fájdalom elmúlván, ismét olvasok,
Fohászom nem volt hát hiábavaló,
Stressz, Feszültség a sarokban kucorog,
Trolléknál mindenki bölcs programozó.

Nézd, minden betű eleven és finom,
Az összes, látod, eleven és finom!

Fájdalom elmúlván, gond nélkül olvasok,
A szőrös, torz betűknek örökre vége,
Fájdalom elmúlván ismét olvasok,
Köszönet a derék Trolloknak érte!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.