:

Szerző: mz

2001. március 7. 19:41

Négy új hp lapolvasó kerül hamarosan a boltokba

A hp ma új, elsősorban professzionális felhasználók, munkacsoportok számára tervezett lapolvasókat jelentett be.

A 7400-as sorozat jelenleg három tagból áll, ezek a 7400c, a 7450c és a 7490c. Mindhárom modell 2400 dpi-s optikai felbontással dolgozik, amit egy különleges, a normál érzékelőknél kétszer több képpontot tartalmazó CCD-vel tudtak elérni. Nem mindig van szükség azonban ekkora belbontásra, az apróbb munkák továbbra is pillanatok alatt elvégezhetők az új lapolvasókkal, hiszen egy másik, 600 dpi felbontásra képes CCD is helyet kapott bennük. A három új lapolvasó 48 bites színmélységgel dolgozik, ami a Macintosh gépek felhasználói ki is tudnak használni, a PC-s felhasználók - a PC/Windows világ 24 bites korlátjai miatt - sajnos nem. A 7450c és 7490c modellekhez automatikus lapadagoló is használható, mely jó esetben 15 oldal/perc sebességgel is végezheti munkáját.

Mindegyik modellen megtalálhatók azok a gyorsgombok, melyekkel egyetlen gombnyomással elvégezhető a másolás, faxolás vagy szkennelés rutinfeladata. A készülékek SCSI vagy USB felületen keresztül csatlakozhatnak a számítógéphez.

A lapolvasók a nyomtatóktól ismert módon TCP/IP hálózatban megoszthatók - tehát önálló IP címet nem kapnak -, majd más munkaállomásokról is használhatók. Ilyenkor a kiszolgálón teljes értékű telepítést kell elvégezni, a többi munkaállomáson csak egy ügyfélprogramot kell üzembe helyezni. A lapolvasókhoz teljes mértékben honosított szoftverek járnak, illetve a magyar karaktereket is támogató szövegfelismerő programot is mellékelnek hozzá. A 7490c modellhez a Corel Draw 9.0 mellett még egy érdekesség is jár: egy olyan programocska, mely az A4-es méretnél nagyobb anyagok több részben való szkennelése után képes az eredeti oldalakat automatikusan összeragasztani.

A kezdő felhasználók rövid ismertetőprogram segítségével sajátíthatják el új szerzeményük használatát. A készülékek április végétől kerülnek a boltokba, a következő körülbelüli bruttó árakon:

  • 7400c: 171 ezer forint
  • 7450c: 232 ezer forint
  • 7490c: 325 ezer forint

Az alacsonyabb árkategóriában a hp szintén új készüléket jelentetett meg, ez a 2200c modell. Jellemzően otthoni felhasználóknak ajánlják, 600 dpi-s felbontásával és USB csatlakozójával az egyszerűen használható készülék a maga 28 ezer forintos árával könnyen elnyerheti a családok bizalmát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.