:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 7. 11:45

Az AOpen új videokártyája az otthoni és vállalati felhasználókat célozza meg

Az AOpen America tegnap mutatta be PA305 típusjelű videokártyáját, amely a SiS305 grafikus chipre épül és amelyet az ár/teljesítmény orientált felhasználóknak szánnak.

Az AOpen America tegnap mutatta be PA305 típusjelű videokártyáját, amely a SiS305 grafikus chipre épül és amelyet az ár/teljesítmény orientált felhasználóknak szánnak.

A SiS305 grafikus chipje 128 bites 2D/GUI/3D (DirectX 7 és OpenGL) gyorsítást és MPEG1 illetve MPEG2 lejátszás támogatást kínál. Az AGP foglalatba helyezhető PA305 videokártyán a chip mellett 16 MByte SDRAM kapott helyet. A kártyát Windows meghajtókkal és segédprogramokkal együtt kínálja az AOpen.

"Ez lesz a legnagyobb mennyiségben eladott videokártyánk. Ez a kártya a következő generációs otthoni és irodai gépek igáslova. A felhasználók szereték az internet böngészni és fotóminőségű képeket nézegetni otthon és az irodában. Az AOpen PA305 ezt az igényt elégíti ki megfizethető áron" - kommentálta a bejelentést Paul Su az AOpen America elnöke.

Az AOPen PA305 videokártya ajánlott kiskereskedelmi ára 36 dollár (~10.000 Ft). A termékre a gyártó három év garanciát vállal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.