Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 7. 11:29

A Palm 264 millió dollártért felvásárolta az Extended Systems szoftvergyártó céget

A kéziszámítógépek vezető gyártója a Palm 264 millió dollártért felvásárolja az Extended Systems szoftergyártó céget.

HIRDETÉS

A kéziszámítógépek vezető gyártója a Palm 264 millió dollártért felvásárolja az Extended Systems szoftergyártó céget.

A boise-i (Idaho, USA) Extended Systems szoftverei segítségével a Palm kéziszámítógépek könnyedén kapcsolódhatnak nagyvállalati hálózatokhoz. Ez a lépés jól láttatja, hogy a Palm a kiskereskedelmi piac meghódítása után most a vállalatok felé fordul.

"A felvásárlás lehetőséget ad arra, hogy Palm kéziszámítógépeket, mobil infrastruktúra szoftvereket, szolgáltatásokat és támogatást adjunk el nagyvállalatoknak. A Palm szeretne ugyanolyan népszerű lenni a vállalati IT-vezetők körében, mint amilyen sikeres a kiskereskedelmi vásárlóknál" - mondta Carl Yankowski a Palm vezérigazgatója.

A tranzakció részvénycserés felvásárlás keretein belül zajlik, az Extended Systems részvényeseinek a Palm saját részvényeitt adja 22 dolláros árfolyamon. Az Extended Systems részvényeinek értéke 23,12 dollár volt tegnap, amíg a papírok kereskedését fel nem függesztették.

Az akvicízió bejelentésével egyidejűleg a Palm nyilvánosságra hozta átszervezési terveit. Ezek szerint a vállalatot három nagy divízióra osztják, amelyek a nagyvállalati, személyes és platform megoldásokért felelnek. Az Extended Systems elnök-vezérigazgatója Steve Simpsons lesz a nagyvállalati megoldásokért felelős részleg (Enterprise Solutions Group) vezetője.

a címlapról