:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 7. 11:17

Június 11-én debütál a Nintendo Game Boy Advance az Egyesült Államokban

A Nintendo régóta várt Game Boy Advance kézi játékgépe június 11-én debütál az Amerikai Egyesült Államokban.

A játékkonzolok piacát jól ismerők már tudhatják, hogy az újdonságok először Japánban jelennek meg, ezután következik az amerikai premier és végül Európába is elérnek a legfrissebb termékek. A Game Boy Advance japán bemutatója március 21-én esedékes.


A Nintendo Game Boy Advance

A Nintendo legújabb gépe valószínű méltóképpen folytatja majd a Game Boy és a Game Boy Color hagyományait. A tenyérméretű játékgépek ugyanis máig a világ legnépszerűbb ilyen készülékei, a Game Boy 1989-es megjelenése óta több, mint százmillió darabot adtak el belőlük.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32,768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy gép is összekapcsolható. A Game Boy Advance-on mindenfajta változtatás nélkül futtathatók a Game Boy-ra és a Game Boy Color-ra írt szoftverek.

A kis játékgép amerikai premierjének idején a régebbi gépekre írt közel ezer játék mellett 15 vadonatúj, az új hardverre kihegyezett szoftver áll majd a vásárlók rendelkezésére. A Nintendo tervei szerint a karácsonyi vásárlási szezon kezdetéig további 60 játék jelenik meg. A Nintendo Game Boy Advance ára 99,95 dollár lesz, a játékokért 29 és 39 dollár közötti összeget kell leszurkolni.


Az egyik első játék: Mario Advance (képek: Nintendo)

A bemutatón rendelkezésre álló játékok érdekessége, hogy megtalálható köztük a Sega ChuChu Rocket! című logikai akciójátéka is, amelyet a jobb sorsra érdemes Dreamcast gépekhez mellékeltek és sokak szerint a legjobb logikai játék azon a konzolon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról