Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 6. 17:07

Az NVIDIA bejelentette új GeForce2 MX videochipjeit

Az NVIDIA ma bejelentette új videochipjeit, amelyek a népszerű GeForce2 MX architektúráján alapulnak és az alsó kategóriás, illetve üzleti felhasználók piacát célozzák meg.

Az NVIDIA ma bejelentette új videochipjeit, amelyek a népszerű GeForce2 MX architektúráján alapulnak és az alsó kategóriás, illetve üzleti felhasználók piacát célozzák meg.

Az új GeForce2 MX 400 és GeForce2 MX 200 chipek órajelükben nem különböznek a "klasszikus" GeForce2 MX-től, az eltérés a támogatott memóriák sávszélességében keresendő. A 175 MHz-en működő GeForce2 MX 400 128 bites SDR SDRAM-ot és 64 bites DDR SDRAM-ot támogat, azaz a 64 bites SDR SDRAM támogatásának hiányán kívül mindenben megegyezik a ma is ismert GeForce2 MX chiptől. Az első kártyák március közepén várhatók.

Az NVIDIA GeForce2 MX 200 chip egyértelműen az kisteljesítményű 3D és üzleti felhasználást célozza meg. Az NVIDIA tervei szerint ez a chip váltja le az alsó kategóriás TNT2-M64 és TNT2 Pro videochipeket. Az NVIDIA GeForce2 MX 200 64 bites SDR SDRAM-ot támogat. Az első kártyák várhatóan szintén március közepén megjelennek.

Természetesen az új GeForce2 MX chipekből sem hiányzik a TwinView és a Digital Vibrance Control, amely képességek az olcsó árral kombinálva várhatóan nagyon népszerűvé teszik ezeket a kártyákat még a vállalati számítógépekben is.

Híreink szerint még az NVIDIA tarsolyában van a GeForce2 MX 100 grafikus chip, ami 32 bites DDR SDRAM-ot használ és az extrém-alsó kategóriába szánja az NVIDIA.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról