Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 6. 16:16

A Palm bemutatta m105 típusú alsó kategóriás kéziszámítógépét

Már régóta szivárognak a hírek a Palm új gépéről, ami a népszerű m100 modell felturbózott változata. Mától végre hivatalosan is elérhető a Palm m105.

Már régóta szivárognak a hírek a Palm új gépéről, ami a népszerű m100 modell felturbózott változata. Mától végre hivatalosan is elérhető a Palm m105.

A Palm legújabb számítógépe külsőre megtévesztésig hasonlít az m100-ra, ám belül négyszer akkora, 8 MByte memóriát találni. Újdonság még a mellékelt "Mobile Internet Kit" szoftvercsomag, amely lehetővé teszi, hogy Palm m105 készülékünket egy mobiltelefon segítségével az internethez csatlakoztassuk, böngésszünk, leveleket írjunk és fogadjunk, sőt még rövid szövege üzenet (sms) küldésére is alkalmas.

A Palm gépei eddig főként üzletemberek tenyerében tűntek fel, az m105-tel azonban a gyártó igyekszik meghódítani a fiatalabb generáció tagjait is. Az m105 géphez nem kevesebb, mint 19 különféle színű felpattintható előlapot kínálnak, amelyek segítségével a gépet akár naponta többször is "átöltöztethetjük".

A Palm m105 készüléket a Palm OS 3.5 operációs rendszer működteti. A gép ára a mellékelt bölcsővel és szoftverekkel együtt 199 dollár (~60.000 Ft).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról