Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 08:18

A Quanta Computer, a világ egyik legnagyobb laptop PC gyártója, az oustsourcing tevékenység növekedésére számít

[EB News] A tajvani Quanta Computer arra számít, hogy az amerikai gazdasági lassulás eredményeként a nagy amerikai OEM PC gyártó cégek (pl. a Quanta esetében a Dell és Compaq) növelni fogják outsourcing tevékenységüket. A cég szóvivője szerint a Quanta 300 ezer laptop-ot fog leszállítani márciusban, ez 278 millió $-os forgalmat jelent, februárban a cég 250 ezer notebook-ot értékesített, ami 232 millió $-os forgalmat hozott. Az amerikai gyártók tajvani outsourcing-jának célja természetesen a költségek csökkentése és a nyereség növelése.

Pénzügyi elemzők szerint a Quanta idei forgalma 4,015 milliárd $ lesz, szemben a tavalyi 2,687 milliárd $-ral. Az idei forgalom közel 50%-a származik a Dell-től és 25% a Compaq-tól.

A tajvani laptop gyártók idén várhatóan összesen 14,76 millió notebook-ot szállítanak le az idén, ez a 'világtermelés' 53%-a; tavaly a tajvani laptop-ok forgalma 11,62 millió db bolt, ami 49%-os piaci részesedést jelentett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról