:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 01:19

Már kapható a Microsoft BackOffice Server 2000 szoftver-csomag

[Microsoft] Már kapható a Microsoft viszonteladóinál a BackOffice Server 2000 szoftver-csomag, mely a közepes méretű vállaltok, számára nyújt kibővült informatikai szolgáltatásokat, s egyúttal könnyebbé és olcsóbbá teszi e szervezetek IT gerincének felépítését, bevezetését, valamint karbantartását. A csomag jó néhány olyan új eszközt tartalmaz, melyek alkalmazásával maximálisan kiaknázhatók a Windows 2000 operációs rendszer, valamint az Exchange 2000 Server és a Microsoft SQL Server(tm) 2000 legfrissebb, standard verzióinak előnyei.

A MultiServer bevezetési opció lehetővé teszi, hogy akár három különálló kiszolgálón, a szervercsomag összes vagy csak meghatározott elemei alkalmazásban legyenek. Ez az új BackOffice Server 2000 skálázhatóságának és testre szabhatóságának lelke. E tulajdonságai révén a termék megjelenése új üzleti lehetőségeket teremt többezer szoftverfejlesztő cég számára, melyek kis és közepes méretű vállalatok számára szállítanak testre szabott üzleti megoldásokat.

A vállalkozások mostantól minimalizálhatják rendszereik bonyolultságát és növelhetik megbízhatóságát azáltal, hogy csak olyan szervereket telepítenek, melyekre feltétlenül szükségük van. Ahogy a szükségletek változnak, ennek függvényében lehetőség van a szervercsomag további elemeinek bekapcsolására ill. egyes elemek kivonására.

A BackOffice szervercsomagban a következő termékek legfrissebb, Standard kiadásai találhatók: Windows 2000 Server, Exchange 2000 Server, Microsoft SQL Server 2000, Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000, Systems Manager Server 2.0 és a Microsoft Host Integration Server 2000.

A Windows 2000 Server, az Active Directory, valamint az Exchange 2000 Server használatrakész telepítése megkönnyíti a bevezetést. Az internetkapcsolat varázsló (Internet Connection Wizard) a tűzfalak konfigurálásának és a jogosultságok beállításának egyszerű módozatait kínálja. A Windows Terminal Server egy webkiszolgálón keresztül vagy akár közvetlen hívásos, távoli bejelentkezés (RAS) kapcsolat útján képes a szoftvercsomag távadminisztrációjára.

A BackOffice Server 2000 megosztott fax és modemszolgáltatásokat is tartalmaz olyan eszköztárral, mellyel konfigurálhatók és priorizálhatók a hívások.

A Health Monitor 2.1 pedig a szerverszoftverek automatizált monitoringját végzi, testreszabható vészjelzésekkel és jelentésekkel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.