Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 08:30

A félvezetőipar forgalma decemberről januárra 5,7%-kal csökkent

[EB News] 2001. januárjában a globális félvezető piac 16,87 milliárd $-os volt, ez 5,7%-kal alacsonyabb, mint a 2000. decemberi szint, jelentette tegnap a Semiconductor Industry Association (SIA). A 2000. januári 14,84 milliárd $-hoz képest ez 13,7%-os növekedést jelentett.

George Scalise, az SIA elnöke szerint a félvezetőipar főként a felhalmozott készletek és a 'végberendezések' forgalmának lelassulása miatt esik vissza a tavalyi növekedési szintekhez képest. A jelenlegi előrejelzések szerint a készletek terén a harmadik negyedév végén várható javulás, míg a végső piaci termékkereslet az év későbbi szakaszában fog javulni.

Az alacsonyabb forgalmat okozó tényezők szinte minden egyes félvezető termék szektorra ill. földrajzi régióra érvényesek. 2000. januárhoz képest a japán piac 23,2%-kal nőtt, míg az Ázsia/Csendes-óceáni piac 2,9%-kal emelkedett. Észak és Latin-Amerika félvezetőpiaca 15,4%-kal, míg Európáé 14,6%-kal nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról