Szerző: bassline

2001. március 4. 20:37

AmigaPower - magyar AMIGA oldal

Minap kaptam egy érdekes hírt egyik megrögzött Amigás ismerősömtől, mely szerint a magyar Amiga megszállottak sem maradnak friss hír nélkül mostantól. De lássuk miről is van szó:

Vannak, akik még emlékeznek azokra az időkre, ahol nem az volt az első kérdés a számítógéppel kapcsolatban, hogy hány MHz-en fut a processzor, meg milyen videokártya van benne vagy, hogy milyen OP rendszert használunk (WIN, LINUX stb), amikor még két frontharcos tábora volt a számítástechnikának (legalább is hazánkban) a PC és az AMIGA. Ez az időszak 1988-1994 közé tehető, melyben a PC megfosztotta az AMIGA-t az uralomtól a játékok terén. Persze sokunk szívében meg ott élnek a nagy játéknevek, amiket nem vagy gyengén írtak át PC-re. (pl.: Skidmarks, Galaga, Roadkill, Stardust). Nekik szól az AmigaPower oldal oldal mely 2000 Szeptember elején indult magyarul és mely megpróbál segítséget nyújtani az emulátorok közötti eligazodásban, használtukkal kapcsolatban ad hasznos információkat. Ezen kívül az oldalon megtalálhatóak legfrissebb amigás hírek, demók, játékok és egyéb hasznos programok is. Bár az emulátorok már jó pár generációja napvilágot látott de a 680xx processzorok emulációja még igazgatásra szorul (saját tapasztalat szerint, úgy 80% működőképes), AGA-grafikához egy 300-400 MhZ-es PII már elég szép teljesítményt ér el (egy 14,75MHz-es gépét ). Természetesen számtalan gépnek létezik emulációja, de ez a gép volt az első, ahol a jó minőségű hang, szép kidolgozott sprite-ok, vagy akár a textúrázott vektorgrafika, hihetetlen játékélményt biztosított. Az emulátorok segítségével ez a korszak elevenedik meg modern PC-inken. (Forrás: Pointer)

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról