:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 2. 12:14

A ServerWorks megelőzi az Intelt a Pentium 4 Xeon chipkészletek piacra dobásában

[EETimes] A ServerWorks még ebben az évben piacra dobja az Intel Developer Forum rendezvényen bemutatott Grand Champion alaplapi lapkakészletét, amelyet a 2 vagy 4 processzoros Pentium 4 Foster Xeon rendszerekhez fejlesztett ki és amely DDR SDRAM memóriát támogat.

[EETimes] A ServerWorks még ebben az évben piacra dobja az Intel Developer Forum rendezvényen bemutatott Grand Champion alaplapi lapkakészletét, amelyet a 2 vagy 4 processzoros Pentium 4 "Foster" Xeon rendszerekhez fejlesztett ki és amely DDR SDRAM memóriát támogat.

A ServerWorks Grand Champion chipkészletet két- vagy négy processzoros Pentium 4 Xeon rendszerekhez tervezték. A chipset sorozatgyártása várhatóan a harmadik negyedévben kezdődik meg. Ezzel a ServerWorks jócskán megelőzi az Intelt a DDR SDRAM migrációs folyamatban, tekintve, hogy az Intel csak 2002-re tervezi a saját Pentium 4 Xeon chipes szerverekbe szánt DDR SDRAM-ot támogató alaplapi lapkakészletek megjelentetését.

Bár az Intel nagyteljesítményű gépeihez a Rambus DRAM-ot ajánlja, a DDR SDRAM-nak igenis van létjogosultsága a szerverkben, tekintve hogy ebben az esetben nincs jelentősége a DDR SDRAM több lábából és az ebből következő több vezetékből származó költségtöbbletnek, állítja Peter MacWilliams, az Intel Memory Enabling Group vezetője.

A ServerWorks Grand Champion chipkészlete dual channel DDR-200 memóriavezérlője segítségével akár 6,4 GByte/sec memória adatáteresztőképességet is elérhet. A chipkészlet legfeljebb 16 PC1600 DIMM modult képes kezelni és maximálisan 32 GByte memóriát képes haszálni.

A hibás memóriából adódó esetleges problémákat hot-plug memória támogatás segítségével küszöböli ki a ServerWorks. A technológia lehetővé teszi a memóriamodulok működés közbeni cseréjét. A chipset ezen felül támogatja a memória tükrözését és az IBM-től licneszelt 128 bites ECC algoritmust használ.

A Grand Champion támogatja a 64 bites 100 MHz-es PCI-X buszt. Minden PCI-X vezérlő full-duplex módban üzemel és egy visszirányúsított point-to-point adatcsatornán kommunikál a rendszer I/O vezérlővel.

Fotók: VIAHardware

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.