Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 2. 10:32

Év végére a Pentium III eltűnik az asztali gépekből

Az Intel jelenleg legkelendőbb processzora a Pentium III hamarosan eltűnik az asztali számítógépekből, hogy átadja helyét a Pentium 4-nek.

Az Intel jelenleg legkelendőbb processzora a Pentium III hamarosan eltűnik az asztali számítógépekből, hogy átadja helyét a Pentium 4-nek.

Az Intel processzorok marketingjéért felelős Anand Chandrasekher elmondta, hogy bár a Pentium III gyártása tovább zajlik, a chipet elősorban hordozható számítógépekbe és alsó kategóriás szerverekbe szánják és év végére a chip várhatóan eltűnik az asztali számítógépekből.

A harmadik negyedév során az Intel megjelenteti a 0,13 mikronos csíkszékességgel készülő Tualatin magos Pentium III processzort, de a chipet nem asztali gépekbe szánja a kaliforniai chipgyártó óriásvállalat.

"Természetesen adott a lehetőség az órajel növelésére, de nem az asztali gépekben. A 0,13 mikronos Pentium III-nak nincs nagy jövője a desktop számítógépekben" - nyilatkozta Chandrasekher az Intel Developer Forum rendezvényen.

Chandrasekher szerint év végére egy Pentium 4 processzoros konfiguráció monitorral együtt már akár 1,000 dollárt ért megvásárolható lesz. 2002-re a végfelhasználói piacon mindössze két processzora marad az Intelnek, a Pentium 4 és az alsó kategóriás Celeron.

Az Intel joggal bízik a Pentium 4 processzoros számítógépek sikerében, tekintve, hogy a chip novemberi megjelenése óta a számítógépgyártók gyakorlatialag az összes Pentium 4 chipes rendszerüket el tudták adni még a magas árak ellenére is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról