Szerző: mz

2001. március 1. 22:02

A SonicWALL új chipje hardveresen gyorsítja a hálózati titkosítást

HIRDETÉS

A SonicWALL, egy Internet biztonsági megoldásokkal foglalkozó cég egy új, nagy teljesítményű biztonsági processzort jelentett be. Az új ASIC (Application Specific Integrated Circuit - Alkalmazásspecifikus Integrált Áramkör) a SonicWALL legújabb teljes idejű internetes védelmet nyújtó készülékeiben talál majd helyére. A cég termékei ezáltal erőteljes megoldást jelentenek majd tűzfalak, virtuális magánhálózatok létrehozására, illetve egyéb biztonsági feladatok ellátására is képesek lesznek. A chip OEM partnerek számára is elérhető lesz hálózati és biztonsági termékekbe.

A SonicWALL chipje képes a 3DES titkosítást használó virtuális magánhálózatok átviteli sebességének akár 45 Mbps-re való növelésére, mivel a számításigényes feladatokat ezentúl nem a hálózati eszközök központi processzorának kell végeznie. A felszabaduló számítási teljesítmény további feladatokra, így hálózati vírusvédelemre vagy erősebb hitelesítés támogatására használható fel, például digitális tanúsítványok használatával vagy vagy nyilvános kulcsú infrastruktúra kiépítésével.

A SonicWALL lapkája több IP biztonsági algoritmust tud kezelni, így a Triple Data Encryption Standard (3DES), a Data Encryption Standard (DES), a Secure Hash Algorithm (SHA-1) és a Message Digest (MD5) eljárásokat. Magának a chipnek az illesztési felületét is úgy tervezték, hogy megkönnyítsék a biztonsági feladatok átadását az ASIC és a központi processzor között. A chip hardveres véletlenszám-generátorral és PCI bus-mastering felülettel is rendelkezik.

a címlapról