Szerző: mz

2001. március 1. 18:43

Panasonic - Toshiba vegyesvállalat LCD kijelzők gyártására

[Mmd] A villamossági és elektronikai cikkek gyártásában vezető szerepet betöltő Toshiba Corporation és a Panasonic bejelentették, hogy vegyesvállalatot hoznak létre alacsony hőmérsékletű poliszilícium LCD (folyadékkristály-kijelzős) panelek gyártása céljából a szingapúri Tampinesben.

Az új vegyesvállalatot márciusban jegyzik be, és 431 millió dollár alaptőkéjét 67%-ban a Toshiba, 33%-ban pedig a Panasonic adja. Előreláthatólag 2002 júliusában kezdik meg a poliszilícium LCD-panelek gyártását, és 1.060 millió dollár összberuházással a 2003-mas pénzügyi évben már havi 55 ezer darab 730 mm x 920 mm nagyságú üveghordozó felületet fognak előállítani, tehát ez lesz a legnagyobb kapacitású poliszilícium LCD-üzem a világon. Az gyár a tervek szerint 750 főt fog foglalkoztatni.

A következő generációs video-mobiltelefonok, PDA-k, hordozható PC-k, asztali LCD TV-k és monitorok, személyi DVD-lejátszók iránti növekvő kereslet miatt folyamatosan növekszik a nagy felbontású LCD-kijelzők piaca. Az alacsony hőmérsékletű poliszilícium LCD hamarosan a leggyakrabban választott TFT-kijelzők egyike lesz, hiszen jobb képminőséget biztosít, és kevesebb külső komponenst és csatlakozást tartalmaz. Ráadásul könnyű és rugalmas, így a kisméretű mobil eszközökben is igen jól használható. Az alacsony hőmérsékletű poliszilícium LCD-ben megtestesülő know-how is fontos technológiát jelent a jövő organikus elektrolumineszcens paneleinek fejlesztéséhez. A Toshiba és a Panasonic fontolgatja, hogy az alacsony hőmérsékletű poliszilícium LCD-k területén folytatott együttműködést a termékfejlesztés, az anyagbeszerzés és az egymásnak történő termékszállítások területére is kiterjeszti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról