:

Szerző: mz

2001. március 2. 01:27

Új tartalmat nyert a Graboplast név: új magyar B2B portál indult

[IBM] Ez év február 20-tól új business-to-business (B2B) típusú internetes üzletviteli megoldás működik Magyarországon. A Graboplast cégcsoport korábbi statikus webhelyét a Webigen és az IBM segítségével fejlesztette tovább új portállá.

A portál létrehozása a Webigen Rt. és az IBM Magyarországi Kft. első közös munkája. A Graboplast megoldásának infrastruktúrája az IBM internetes technológiáján alapul (RS/6000 szerver, DB2 adatbázis-kezelő és WebSphere szoftverplatform). Magát a portált az ügyféloldali formai tervezéstől és dinamikus megoldásoktól kezdve a szerveroldali programozásig a Webigen Rt. szakemberei kivitelezték, az IBM NetGen csoportjának folyamatos szakmai támogatásával.

A Webigen IBM alapú elektronikus kereskedelmi megoldása jelentős előrelépést jelent mind a vállalati adatbázis-kezelés és belső információáramlás, mind az ügyfél- és partnerkapcsolati rendszer (CRM) terén.

A magyar és angol nyelvű internetes rendszer a www.graboplast.hu nyilvános weboldalon keresztül érhető el. A vásárlói oldalon a látogató a Graboplast teljes, kategorizált termékkínálatával megismerkedhet, megrendelést adhat egy kiválasztott termékre, vagy akár egyedi ajánlatot is kérhet. A portál az alapanyag-beszállítók számára is kínál új lehetőségeket, hiszen a győri társaság elektronikus központja folyamatosan figyeli a portálon keresztül beérkező ajánlatokat. A funkciók egy része természetesen csak előzetes regisztráció után vehető igénybe. A cég vezetése szerint 2001-ben az új, elektronikus értékesítési csatornán a forgalom 5 százaléka realizálódik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.