Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 1. 12:50

Az Intel optikai megoldásokat kínál távközlési szolgáltatók részére

[Mmd] Az Intel ma

[Mmd] Az Intel ma hét olyan, optikai hálózatokban alkalmazható félvezetőt mutatott be, amellyel a távközlési szolgáltatók kiterjeszthetik optikai hálózatuk hatókörét, illetve fejleszthetik annak intelligenciáját, és újabb távközlési szolgáltatásokkal állhatnak ügyfeleik rendelkezésére.

A szilícium-technológiára épülő, új integrált megoldásoknak köszönhetően a távközlési cégek anélkül bővíthetik ügyfélkörüket, hogy az optikai kábelen közvetített távolsági forgalom jeleinek felerősítésére szolgáló, költségigényes ismétlőállomásokat kellene létesíteniük. Az új rendszerelemek többféle kommunikációs protokoll (például ATM, Packet over SONET, Packet over Fiber vagy 10 Gigabit Ethernet) kezelésére is képesek.

A kommunikációs protokollok a kommunikációs eszközök közötti adattovábbítás módját meghatározó szabályrendszerek. A többféle protokoll együttes támogatásának képessége lényeges szempont a távközlési piac szereplői számára, hiszen ügyfeleik kiszolgálása érdekében kénytelenek támogatni az összes különböző protokollt illetve szabályrendszert.

"Az új megoldásainkat alkalmazó optikai hálózati berendezésekkel a távközlési vállalatok kitolhatják szolgáltatási kapacitásuk határait, és új beruházások nélkül érhetnek el magasabb árbevételt. Az Intel új optikai termékeit felhasználó ügyfelek emellett a helyi (metropolitan), a távolsági (long haul) és a nagy távolságú (ultra-long haul) piaci szegmensekre szakosodott szolgáltatók igényeit is kielégíthetik." - nyilatkozta Mark Christensen, az Intel Corporation elnökhelyettese és az Intel hálózati kommunikációs csoportjának ügyvezető igazgatója. "Technológiai megoldásaink segítségével ügyfeleink lefaraghatják tőkeköltségvetésüket, ugyanakkor beruházásaikkal nagyobb megtérülési szintet érhetnek el."

Az Intel ma bemutatott termékei a távközlési berendezések fejlesztési idejének lerövidítését és teljesítményének növelését célzó Intel(r) Internet Exchange Architecture (IXA) keretében nyújtott, egyre bővülő szoftver- és szilícium-technológiai kínálatot bővítik tovább.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról