Szerző: Barna József

2001. március 1. 03:10

Korai temetni a modemeket - állítja a U.S. Robotics

[Electic Tech] A világ legnagyobb volumenű modemgyártó cége, a U.S. Robotics, tegnap az Egyesült Államokban és Kanadában piacra dobta V.92 szabványú, 56K V.92 típusjelű külső modemjeit.

[Electic Tech] A világ legnagyobb volumenű modemgyártó cége, a U.S. Robotics, tegnap az Egyesült Államokban és Kanadában piacra dobta V.92 szabványú, 56K V.92 típusjelű külső modemjeit.

Amint az ismeretes, a V.92-es szabványt 2000 novemberében fogadta el a Nemzetközi Telekommunikációs Unió (ITU). A U.S. Robotics azóta megállapodást kötött a számos Internet-szolgáltatót hálózati eszközökkel ellátó Ciscóval, CommWorks-szel és Texas Instruments-szel, mely cégek még ez évben alkalmazni kívánják az új technológiát. Egyes elemzők szerint ugyanis a nagyobb sávszélességet biztosító konkurens megoldások megjelenésének dacára a jövőben is a modem marad a legelterjedtebb Internet-elérésre használt eszköz. A V.92 szabvány új funkciói - vallja a U.S. Robotics - életet lehelhetnek a sokak által már eltemetett analóg technológiába.

S hogy mik is ezek az extra szolgáltatások?

  • A Modem On Hold technológia lehetővé teszi telefonhívások fogadását internetezés közben. A felhasználót ugyanis figyelmezteti a modem, hogy hívás érkezett; így kapcsolatbontás nélkül nyílik lehetőség annak fogadására, majd az internetes kapcsolat folytatására.
  • A Quick Connect technológia a vonal minőségéhez való alkalmazkodás révén gyorsabb kapcsolódást tesz lehetővé.
  • A V.PCM technológia révén pedig lehetőség nyílik akár 48 kb/sec-os feltöltési sebesség elérésére.
A U.S. Robotics új modemjei márciusban kerülnek a boltok polcaira 109 dolláros ajánlott fogyasztói áron. A termékhez a cég mellékeli saját fejlesztésű Internet Call Notification programját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról