Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 27. 18:59

Képek az Intel Pentium 4 Northwood processzoráról

[Aces Hardware] A PC Watch Japan készített néhány felvételt az Intel következő generációs Pentium 4 processzoráról, amelyet egyelőre Northwood néven ismerünk.

[Ace's Hardware] A PC Watch Japan készített néhány felvételt az Intel következő generációs Pentium 4 processzoráról, amelyet egyelőre Northwood néven ismerünk.

A chip legfontosabb jellemzője, hogy 0,13 mikronos csíkszélességgel rézvezetékekkel gyártja az Intel, ezért a működési feszültsége mindössze 1,3 Volt.

A jelenleg Pentium 4-ként ismert Willamette-hez képes további eltérés, hogy a Northwood 512 kbyte másodszintű cache-t tartalmaz és a tokozása is más. A Northwood-ot mPGA478 tokozásban dobja majd piacra az Intel, ami azt jelenti, hogy a processzor nem lesz használható a jelenleg kapható Pentium 4 alaplapokkal, mivel azokon Socket423 foglalat található.


Fotók: PC Watch Japan

A hír forrása szerint a Northwood chipek próbagyártása már javában tart, az első példányokat még januárban leszállította az Intel. A processzorok hivatalos megjelenése a negyedik negyedévebn várható, az induló órajel 2 GHz körül alakul majd.

a címlapról