Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 27. 09:47

Az Intel bemutatta az első Infiniband terméket

[Mmd] Az Intel

[Mmd] Az Intel Corporation tegnap rendezte meg az InfiniBand termék első nyilvános bemutatóját. Az InfiniBand olyan új I/O-technológia, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a szerverek közötti kapcsolatot, és más szerveres rendszerekhez, például távoli tárolóeszközökhöz és hálózati eszközökhöz kapcsolódik.

A cég az InfiniBand-technológia terjedését elősegítő programokat és eszközöket, köztük egy interoperabilitási tesztek végrehajtására alkalmas laboratóriumot és InfiniBand-fejlesztőknek szánt termékfejlesztő-készleteket is bejelentett.

Az InfiniBand a szerverek és a távoli hálózati és tárolóeszközök közötti összeköttetések központi hálózatának "szövedéke" az internetes adatközponton belül. Az InfiniBand architektúra egyszerűbb összekapcsolhatósága, kisebb várakozási ideje, nagyobb sávszélessége és jobb interoperabilitási jellemzői növelik az Intel alapú (IA) szerverek teljesítményét, megbízhatóságát és méretezhetőségét, így kielégítik a fejlődő e-business adatközpontok, szolgáltatók és szerverfarmok növekedési igényeit.

Az Intel már megkezdte az InfiniBand architektúra szerverekbe és egyéb eszközökbe történő beépítésére szolgáló szilíciumkompensek mintáinak kiszállítását. A komponensek, csakúgy mint az InfiniBanddal segített rendszerek előreláthatólag az év második felében kerülnek kereskedelmi forgalomba.

a címlapról