Szerző: Bodnár Ádám

2000. március 28. 21:38

Virtuális túra a londoni Science Museumban

A Science Museum legambiciózusabb létesítménye az Intel közreműködésével

A Science Museum legambiciózusabb létesítménye az Intel közreműködésével virtuálisan is megjelenik a világhálón.

A világ leghíresebb természettudományi, ipari és technológiai múzeuma, a londoni Science Museum ma új honlapot indít, ahol a látogatók megismerhetik a százötven éves múltra visszatekintő múzeum eddigi legambiciózusabb létesítményét, a Wellcome Wing névre keresztelt új épületszárnyat. A Wellcome Wing 50 millió fontba került, fejlesztése 10 évig tartott, és 10.000 m˛-es alapterületet foglal el. Ez lesz a világ legjelentősebb központja a kortárs tudomány nyilvános bemutatására. Az új épületszárny június 30-i megnyitásáig a honlap exkluzív lehetőséget biztosít a látogatóknak a múzeum gyűjteményének megtekintésére, és az új szárnyhoz hasonlóan a honlap is igazán lenyűgöző képet ad a különleges környezetről.

A honlapot az Intellel közösen gondolták ki és fejlesztették ki. 1998-ban a cég elhatározta, hogy három év alatt 1,5 millió fontot költ a digitális forradalom színvonalas bemutatását célzó interaktív kiállítás, a Digitopolis megtervezésére és kialakítására. Az Intel hozzájárulása volt az eddigi legjelentősebb céges hozzájárulás a múzeum egy galériájához. A Digitopolis a digitális technológia alapjaival ismerteti meg a látogatókat. A kiállítás a mikroprocesszor feltalálásától az internet későbbi tömeges elterjedéséig, a zeneipartól a robottechnikáig bemutatja, hogy a digitális technológia miként alakítja át életünk valamennyi területét.

A honlapon a látogatók "szörfölhetnek" a Wellcome szárny négy emeletén, átrepülhetnek a digitális technológiával (Digitopolis), az orvosbiológiával (Who Am I? - Ki vagyok én?), a jövő tudományával (In Future - A jövőben) és a tudomány aktuális kérdésivel (Antenna) foglalkozó kiállítások fölött. A honlap bemutatja az új szárny forradalmian új építészeti kialakítását, és a "linkekre" kattintgatva az érdeklődő előtt feltárulnak az adott kiállítás részletei is - ezeket fokozatosan, az egyes bemutatók bejelentésekor teszik fel a honlapra.

[Science Museum - Wellcome Wing]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról