Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 26. 20:32

A Seagate bemutatta a világ első Serial ATA merevlemezét

A Segate, az Intel és az APT Technologies ma bemutatták a világ első Serial ATA 1.0 kompatibilis merevlemezét, és egy PCI csatolós Serial ATA vezérlőt.

A Segate, az Intel és az APT Technologies ma bemutatták a világ első Serial ATA 1.0 kompatibilis merevlemezét, és egy PCI csatolós Serial ATA vezérlőt.

Az Intel Developer Forum rendezvényen megtekinthető összeállítás a Seagate Serial ATA prototípus merevlemezét és az APT Serial ATA vezérlőját tartalmazza, amelyet egy Pentium 4 processzoros konfigurációba építettek be.

A Serial ATA technológia segítségével csökkenthetőek a rendszerintegrációs költségek és növelhető a teljesítmény, emellett zökkenőmentes váltást biztosít a jelenleg hasznát párhuzamos (Parallel) ATA rendszerekről. A Serial ATA szoftveresen kompatibilis a jelenlegi ATA meghajtókkal.

A Serial ATA 1.0 1,5 Gbps átviteli sebességet specifikál, amely a későbbiekben többszörösére növelhető. Emellett a Serial ATA a rendszer építését és tervezését is egyszerűsíti: egyszerűbb áramkörök, alacsonyabb feszültség, vékonyabb kábelek és kisebb csatlakozók jellemzik. A Serial ATA egységek konfigurációja is könnyebb lesz, ugyanis az egységek azonosításához nem lesz szükség jumperek állítgatására.

  • A Serial ATA honlapja
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról