Szerző: Kovács Attila

2001. február 26. 20:26

Matrox eDualHead: két fejjel internetezni is könnyebb!

[chip.de] A Matrox a közeljövőben csökkenteni fogja a G450 kártyáinak árát, illetve be fog mutatni három új DualHeadre épülő funkciót, melyeket az eDualHead névvel fog illetni. Az eDualHead a következő képességekkel lesz felvértezve:

[chip.de] A Matrox a közeljövőben csökkenteni fogja a G450 kártyáinak árát, illetve be fog mutatni három új DualHeadre épülő funkciót, melyeket az eDualHead névvel fog illetni. Az eDualHead a következő képességekkel lesz felvértezve:
  • A PageWarp lehetővé teszi, hogy a hosszabb internetes oldalakat úgy böngésszük, mint egy könyvet. Ez a funkció két monitorra osztja szét az internetes oldal szövegét és így nem kell állandóan a 'Page Down' gombot nyomogatni, hogy az ember eligazodjon a lapon.
  • A PageLog emlékezni fog minden -egy böngészőablakban- megnyitott oldalra és egy kis navigációs ablak segítségével egyszerűen lehet majd navigálni a már meglátogatott oldalak között (ezzel feleslegessé téve az 'Előre' és 'Vissza' gombra kattintgatást). Ez a navigációs ablak egy úgynevezett 'navigációs fát' fog tartalmazni, amely az addig meglátogatott oldalakra mutató linkeket fogja segíteni a netező munkáját. Ezt az ablakot a DualHead két képernyője között bárhova el lehet helyezni, így akár azt is meg lehet oldani, hogy az egyik képernyőn internetezünk, a másikon meg ez az ablak van.
  • A PageJump a megnyitott böngészőablakok közötti navigációt hivatott megkönnyíteni. Ennek a lehetőségnek a használatával a felhasználók be tudják állítani, hogyha egy linkre kattintanak, akkor a link által mutatott honlap egy másik ablakban a másik monitoron jelenjen meg. Így a lassú internetkapcsolattal rendelkező felhasználók előre le tudják tölteni az internetes dokumentum kövektező oldalát.
Az eDualHead használatához Microsoft Internet Explorer 5.5 SP1 szükséges.

Ez a hír olyan érzést keltett bennem, mintha ezzel a Matrox a körülötte lévő nagy csöndet szeretné picit megtörni. Meglehet, hogy az NVIDIA GeForce3 bejelentésére a Matroxnak ez a árcsökkkentés és az eDualHead a válasza? Azoknak akik G800-ra számítottak, sovány vígasz lehet, viszont azért azt megjegyezém, hogy egy termék árának csökkentése általában egy új termék bevezetését szokta megalapozni. Esetleg ez jelenthet valamit? Az eDualHeadhez szükséges szoftver regisztrált Matrox felhasználóknak elérhető ezen a linken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról