Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 26. 13:03

A tajvani gyártók összefognak a DDR SDRAM elterjesztése érdekében

[Aces Hardware] Az alaplapi chipkészletek piacának közel 50 százalékát uraló tajvani VIA, a memóriachipeket gyártó Nanya és a memóriamodulokat előállító Apacer összefogása révén az új DDR SDRAM-ot használó rendszerek száma erőteljesen megnövekedhet.

[Ace's Hardware] Az alaplapi chipkészletek piacának közel 50 százalékát uraló tajvani VIA, a memóriachipeket gyártó Nanya és a memóriamodulokat előállító Apacer összefogása révén az új DDR SDRAM-ot használó rendszerek száma erőteljesen megnövekedhet.

A három vállalat - hasonlóan az Intel RDRAM programjához - az alaplapgyártók számára kedvező konstrukcióban mindössze 99 dollárért kínálja a VIA DDR chipkészleteit egy 128 MByte kapacitású DDR SDRAM modul társaságában.

Nagy mennyiségű megrendelés esetén az árat hajlandóak akár 90 dollárig is csökkenteni. Így az alaplapgyártók közel 50 százalékkal olcsóbban juthatnak ezekhez az alkatrészekhez, mintha külön-külön szereznék be őket.

Számomra mindössze egyetlen dolog nem világos: az akció PC1600 vagy PC2100 DDR SDRAM modulokra vonatkozik?

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról