:

Szerző: mrsla

2001. február 24. 20:02

Mandrake: a 'settenkedő' Linux disztribúció

Már régebben is találkoztam a Mandrake disztribúcióval, de Debian kedvelő lévén nem foglalkoztam vele komolyan. Pár hete (a BSA zsaroló levele után) több helyről is megkértek, hogy installáljak Linuxot. Próbát tettem a Mandrake-kel, és hatalmas meglepetés ért. Gyakorlatilag akárhová mentem, a helyi rendszergazda már telepítette az alapokat és rám mindössze apróságok maradtak. Legtöbb helyen a nyomtatót kellett belőnöm, ami bizony sokszor nem a legegyszerűbb művelet. A Mandrake-nél 'kitt-katt' stílusban ment.

Elkezdtem nézelődni, hogy vajon találkozom-e máshol is vele. Meglepetésemre munkaállomásokra a RedHat és a Suse mellett előszeretettel telepítik a Mandrake-et. És ennek nemcsak a könnyű installálhatóság, hanem a szinte hihetetlen hardvertámogatottság is az oka. Ami ennek a kis hírnek a megírására ihletett az az, hogy igazából a Mandrake nem mindennapi szereplője a híreknek, túl nagy kampányt sem folytat, mégis lassan, de biztosan terjed - hasonlóan a szülőjéhez a Linuxhoz. Ha valaki most gondolkozik, hogy milyen Linuxot telepítsen, szerintem érdemes próbát tennie ezzel a disztribúcióval is.
Mandrake Linux

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.