Szerző: mrsla

2001. február 24. 20:02

Mandrake: a 'settenkedő' Linux disztribúció

Már régebben is találkoztam a Mandrake disztribúcióval, de Debian kedvelő lévén nem foglalkoztam vele komolyan. Pár hete (a BSA zsaroló levele után) több helyről is megkértek, hogy installáljak Linuxot. Próbát tettem a Mandrake-kel, és hatalmas meglepetés ért. Gyakorlatilag akárhová mentem, a helyi rendszergazda már telepítette az alapokat és rám mindössze apróságok maradtak. Legtöbb helyen a nyomtatót kellett belőnöm, ami bizony sokszor nem a legegyszerűbb művelet. A Mandrake-nél 'kitt-katt' stílusban ment.

Elkezdtem nézelődni, hogy vajon találkozom-e máshol is vele. Meglepetésemre munkaállomásokra a RedHat és a Suse mellett előszeretettel telepítik a Mandrake-et. És ennek nemcsak a könnyű installálhatóság, hanem a szinte hihetetlen hardvertámogatottság is az oka. Ami ennek a kis hírnek a megírására ihletett az az, hogy igazából a Mandrake nem mindennapi szereplője a híreknek, túl nagy kampányt sem folytat, mégis lassan, de biztosan terjed - hasonlóan a szülőjéhez a Linuxhoz. Ha valaki most gondolkozik, hogy milyen Linuxot telepítsen, szerintem érdemes próbát tennie ezzel a disztribúcióval is.
Mandrake Linux

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.