Szerző: roberto

2001. február 16. 19:51

Microsoft: a legveszedelmesebb a nyílt forrás

[CNET] A Microsoft Windows operációs rendszerekért felelős vezetője, Jim Allchin szerint a szabadon terjesztett szoftver -- így a Linux is -- gátolja az üzleti innovációt, a kutatásról, fejlesztésről való lemondáshoz vezet, és ezt a törvényhozóknak, politikusoknak is meg kellene érteniük. Allchin úgy véli, hogy a nyílt forrású programok a szellemi tulajdon rombolói és a szoftverüzlet legveszedelmesebb ellenlábasai.

"Amerikai vagyok, az amerikai útban hiszek. [...] Aggódom, hogy a kormányzat a nyílt forrást támogatja, szerintem nem végeztünk alapos felvilágosítást a politikusok körében ahhoz, hogy megértsék [a nyílt forrás] fenyegetését"

Brian Behlendorf, a nyílt forrású programokkal foglalkozó CollabNet Inc. alapítója szerint az óriáscég úgy próbálja meg beállítani a dolgokat, mintha a nyílt forrású programokat előállító közösség totalitásra törekedne, minden szoftvert fel akarna szabadítani. A kép azonban sokkal árnyaltabb, a legtöbb nyílt forrású fejlesztési modellt alkalmazó cég megtartja bizonyos szellemi termékei felett a jogait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról