Szerző: roberto

2001. február 16. 19:51

Microsoft: a legveszedelmesebb a nyílt forrás

[CNET] A Microsoft Windows operációs rendszerekért felelős vezetője, Jim Allchin szerint a szabadon terjesztett szoftver -- így a Linux is -- gátolja az üzleti innovációt, a kutatásról, fejlesztésről való lemondáshoz vezet, és ezt a törvényhozóknak, politikusoknak is meg kellene érteniük. Allchin úgy véli, hogy a nyílt forrású programok a szellemi tulajdon rombolói és a szoftverüzlet legveszedelmesebb ellenlábasai.

"Amerikai vagyok, az amerikai útban hiszek. [...] Aggódom, hogy a kormányzat a nyílt forrást támogatja, szerintem nem végeztünk alapos felvilágosítást a politikusok körében ahhoz, hogy megértsék [a nyílt forrás] fenyegetését"

Brian Behlendorf, a nyílt forrású programokkal foglalkozó CollabNet Inc. alapítója szerint az óriáscég úgy próbálja meg beállítani a dolgokat, mintha a nyílt forrású programokat előállító közösség totalitásra törekedne, minden szoftvert fel akarna szabadítani. A kép azonban sokkal árnyaltabb, a legtöbb nyílt forrású fejlesztési modellt alkalmazó cég megtartja bizonyos szellemi termékei felett a jogait.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.