Szerző: surmo

2001. február 15. 16:11

Beszámoló a Linux World Expo-ról

A GameSpy-n megjelent egy cikk James Hills billentyűzetéből, amelyben olvashatjuk a benyomásait az expo-n látott, játékokkal kapcsolatos eseményekről. Noha mostanában leülni látszik a por ebben a témában, a beszámoló szerint ez korántsem igaz.
Azon gondolkodtam, hogyan is fogom leírni, amit láttam. Nagyon figyelemreméltó volt, ami ott történt, és látszott, hogy a legtöbb olyan probléma, ami a linuxot megakadályozza abban, hogy komoly játékplatformmá váljon, megoldódik lassan. Ennek ellenére mostanában valahogy kisebb volt a hírverés ekörül, mint az elmúlt években. Viszont a bemutató teljes mértékben professzionális produkció volt, nem néhány hobbiprogramozó műsora.
A cikk külön kiemeli a Transgaming kiterjesztését a Wine-hez, amellyel D3D-s játékok futtathatók emulátorban, linux alatt (szeretnék én látni egyszer win alatt linux-emulátort..).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról