Szerző: Barna József

2001. február 15. 00:24

Jerry Sanders, az AMD elnök-vezérigazgatója 2002-ben nyugdíjba vonul

[AMD] Az AMD igazgatótanácsa W. J. Sandersszel (aki a tanács elnöke és egyben a cég elnök-vezérigazgatója [a képen bal oldalon] ) egyetértésben arról döntött, hogy Sanders a 2002 áprilisában tartandó éves részvényesi tanácsülésig fogja betölteni az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Egyben Hector de J. Ruizt, a cég jelenlegi müködtetésért felelős vezérigazgatóját nevezte meg Sanders utódjaként. Sanders a megegyezés értelmében 2003-ig marad az igazgatótanács elnöke.

[AMD] Az AMD igazgatótanácsa W. J. Sandersszel (aki a tanács elnöke és egyben a cég elnök-vezérigazgatója [a képen bal oldalon]) egyetértésben arról döntött, hogy Sanders a 2002 áprilisában tartandó éves részvényesi tanácsülésig fogja betölteni az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Egyben Hector de J. Ruizt, a cég jelenlegi müködtetésért felelős vezérigazgatóját nevezte meg Sanders utódjaként. Sanders a megegyezés értelmében 2003-ig marad az igazgatótanács elnöke.

Sanders, aki a 60-as években együtt dolgozott Andy Grove-val a Fairchild Semiconductornál, 1969. május 1-jén alapította meg az Advanced Micro Devices vállalatot hét társával együtt, és azóta aktív szerepet vállalt a cég irányításában. Kollégái "igazi látnok vezetőként" tisztelik, és az igazgatótanács lemondása után is számít majd a "nagy öreg" tanácsaira.

Megnevezett utódjáról maga Sanders így nyilatkozott:

Hector Ruiz, aki 2000 januárjában csatlakozott az AMD-hez, mint működtetésért felelős vezérigazgató, számos kezdeményezéssel járult hozzá a cég működési teljesítményének és hatékonyságának fejlesztéséhez. Rendkívül jó stratégiai és tervezéssel kapcsolatos munkakapcsolatot sikerült kialakítanom vele. De, ami a legfontosabb, Ruiz kitűnő vezető és egyben a félvezetőipar egyik nagy öregje, aki osztja és egyben megtestesíti azt a felhasználókat és alkalmazottakat homloktérbe helyező értékrendet, amely az AMD filozófiája.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról