:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 14. 09:27

A Nintendo előre hozta a Game Boy Advance megjelenési időpontját

A népszerű Pokémon videójáték szoftverek gyártója, a Nintendo előre hozta a Game Boy Advance megjelenési időpontját: Japánban már március 21-én a polcokra kerülnek az új kézikonzolok (84$-os áron), míg az USA-ban július helyett már június 11-én kaphatóak lesznek a Game Boy Advance kézikonzolok (az európai debütálásról nincs hírünk egyelőre). A lépéstől azt várja a cég, hogy tovább tudja erősíteni vezető szerepét a kézi játékkonzol piacon. A világ második legnagyobb videójáték gyártó cége azt reméli a korábbi USA bevezetéstől, hogy már a nyári szünidőre az új Game Boy Advance-okkal felszerelve mennek a gyerekek.

A Nintendo legnagyobb vetélytársa ezen a piacon Japán legnagyobb játékgyártója, a Bandai, amelyik ez év végén tervezi bemutatni kézikonzolját, a WonderSwan Color-t.

Az USA bevezetés dátumán kívül számos paramétert, pl. az árat nem tette közzé a Nintendo of America, közölte Ken Toyoda, a Nintendo szóvivője. A cég egyelőre 2,7 millió készülékre kapott megrendelést.

A Game Boy-okból világszerte több, mint 100 millió db kelt el a készülék 12 évvel ezelőtti bemutatása óta. A tavaly szeptember 30-val záruló félév során a Game Boy-ok és az azzal kapcsolatos szoftverek tették ki a Nintendo eladásainak 40%-át.

A Nintendo tavaly kétszer is elhalasztotta a Game Boy Advance bemutatását alkatrészhiány miatt. A cég szerint immár elmúlt az ilyen jellegű gondok veszélye.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról