Szerző: Barna József

2001. február 13. 23:47

A 3Dlabs bejelentette legújabb professzionális 3D-gyorsítókártyáját, a Wildcat II 5110-et, amely Quadro2 killernek ígérkezik

[Electic Tech] Ahogy a cég sajtóközleményében fogalmaz, a Wildcat II 5110 a világ leggyorsabb professzionális 3D-gyorsítókártyája. A két renderelő pipeline-nal rendelkező chip 24 fényforrás kezelésére alkalmas programozható geometriai motort kapott, mely másodpercenként 15,2 millió poligon leszámolására képes. A chipre épülő kártya támogatja a 4x AGP Pro szabványt és 144 Mbyte memóriával rendelkezik.

[Electic Tech] Ahogy a cég sajtóközleményében fogalmaz, a "Wildcat II 5110 a világ leggyorsabb professzionális 3D-gyorsítókártyája". A két renderelő pipeline-nal rendelkező chip 24 fényforrás kezelésére alkalmas programozható geometriai motort kapott, mely másodpercenként 15,2 millió poligon leszámolására képes. A chipre épülő kártya támogatja a 4x AGP Pro szabványt és 144 Mbyte memóriával rendelkezik.

Mindezeken túlmenően, a CAD és DCC felhasználók szívét hardveresen gyorsított volumetric texturinggel, kiforrott OpenGL 1.2 meghajtókkal, a cég által szabadalmaztatott SuperScene FSAA technológiával, valamint két megjelenítő kezelésére alkalmas video-kimenetekkel igyekszik megdobogtatni.

További információk és teszteredmények a kártyáról itt olvashatók.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról