:

Szerző: bzd

2001. február 11. 20:20

Túlhajtó készség SocketA processzorokhoz

A japán TSUKUMO Company egy meglehetősen érdekes, PK-OCK7/EV6 nevű szerkezettel állt elő.


Ez tulajdonképpen nem más, mint a SlotA Athlonoknál használt "Overclock Card" SocketA változata. A PK-OCK7 segítségével állíthatjuk a szorzót, természetesen csak akkor van haszna, ha olyan alaplapunk van, amin egyébként nincs lehetőségünk erre.

Érdekes ötlet, mindenki maga döntse el, hogy mi értelme van a dolognak, hisz' a SocketA alaplapok többsége támogatja a szorzóállítást. Az erre nem képes alaplapok meg nemigazán nevezhetőek tuning-alaplapnak és tulajdonosaik sem olyan elvetemültek, hogy tuning kártyával próbálkozzanak, bár kétségkévül elegánsabb megoldás, mint a processzor L4 és L6 hidacskáinak vagdosása és újrakötése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.