Szerző: roberto

2001. február 9. 23:24

Egy doboz sörért adott interjút a LinuxWorld-nek Linus Torvalds

Néhány órája jelent meg a LinuxWorld-ön egy személyes hangú Linus

Néhány órája jelent meg a LinuxWorld-ön egy személyes hangú Linus Torvalds-interjú, amelyből többek közt kiderül, hogy a 2.4-es kernel karbantartási feladatait Alan Cox fogja ellátni. Ez nem jelenti azt, hogy Linus lelép a színről, csupán nincs elég ideje a stabil 2.4-es ágra, így csak az őt igazán érdeklő fejlesztési feladatokra, a 2.5-ös sorozatra fog figyelni.

A Microsoft mostani Linux-ellenes kampánya nem igazán érdekli, nincs túl sok köze a mamutcég vezetői által hangoztatottaknak a Linux fejlesztéséhez, noha azt Linus is jól tudja, hogy mindennek piaci szinten van jelentősége.

Az új kernelben leginkább a memóriakezelő és a fájlrendszerkezelő kód kitisztítását értékeli, örül, hogy több alapvető területet is sikerült tökéletesíteni. Így tényleg tiszta lappal lehet kezdeni a 2.5-ös szériát.

A Linux mellett azért jut idő a családra is, Linusék hetente járnak moziba, néha kivesz egy-egy nap szabadságot, hogy ledőlhessen, olvashasson. Utólag visszagondolva az elmúlt tíz év érdekesebb és szórakoztatóbb volt mint azt valaha is remélte: ő a világ legszerencsésebb fickója.

a címlapról