Szerző: Vörös Péter

2000. március 27. 15:49

A Microsoft megerősítette, hogy a Whistler nevű operációs rendszere kiszivárgott az Internetre

A cég nyomozást kezdett az üggyel kapcsolatban (amiről a múlt héten már írtunk), igyekeznek megtalálni a tettes(eke)t. Az MS szerint bétának még korainak lenne nevezni az Interneten elterjedt, Windows 2000-alapú, otthoni felhasználóknak szánt Windows 95/98 utódot, de valóban a Whistler kódot tartalmazza. A dolog azért is kellemetlen az MS számára, mert a mostani verzióból számos funkció kimaradhat a végleges változatból, amit így már vehemensen elleneznének a leendő felhasználók. Sokaknak érdekes lehet azonban, hogy mit is gondol a cég a jövőről otthoni PC op rendszer szövegkörnyezetben.

A cég nyomozást kezdett az üggyel kapcsolatban (amiről a múlt héten már írtunk), igyekeznek megtalálni a tettes(eke)t. Az MS szerint bétának még korainak lenne nevezni az Interneten elterjedt, Windows 2000-alapú, otthoni felhasználóknak szánt Windows 95/98 utódot, de valóban a Whistler kódot tartalmazza. A dolog azért is kellemetlen az MS számára, mert a mostani verzióból számos funkció kimaradhat a végleges változatból, amit így már vehemensen elleneznének a leendő felhasználók. Sokaknak érdekes lehet azonban, hogy mit is gondol a cég a jövőről otthoni PC op rendszer "szövegkörnyezetben".
A Whistler előtt, várhatóan még a nyáron fogja megjelentetni az MS a Windows Me-t (kódnevén: Millennium), a cég (hivatalosan) utolsó Windows 95-alapú op rendszerét. [CNET]

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 21:30

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.