:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 9. 07:48

Az Intel és a Siemens 3-éves, 2 milliárd $-os flash memória megállapodást kötöttek

A bejelentés az ügyletről tegnap történt meg, eszerint az Intel nagy teljesítményű, drótnélküli flash memóriákat fog szállítani a Siemensnek a német óriáscég új generációs, Internet-kész mobiltelefonjaihoz ill. drótnélküli eszközeihez.

A megállapodás időtartama 3 év, ami alatt a Siemens elkötelezte magát ahhoz, hogy több, mint 2 milliárd $ értékben vesz az Intel nagy sűrűségű, drótnélküli flash memória eszközeit, beleértve az Intel StrataFlash memória technológiáját. Ezenkívül a cégek megállapodtak abban is, hogy együtt fejlesztenek ki új drótnélküli eszközöket az Intel drótnélküli alkatrészeinek felhasználásával annak érdekében, hogy a következő generációs audió, videó, kép és hang kommunikációt tudják nyújtani.

Rudi Lamprecht, a Siemens igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy a beszállítói szerződés megkötése révén a cég bebiztosította azt, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjon az Internet-kész mobil eszközök piacán várható kereslethez az elkövetkező években.

Az Intelnek ezen a héten ez már a második 3-éves flash memória szállítási megállapodása, a hét elején a cég a Ciscoval állapodott meg hasonló eszközök szállításáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.