:

Szerző: roberto

2001. február 8. 12:38

A Linuxnak jelentős szerepe van az IBM terveiben: 300 millió szolgáltatásokra; új eServer

A LinuxWord Expón az IBM több Linuxra vonatkozó bejelentést is tett,

A LinuxWord Expón az IBM több Linuxra vonatkozó bejelentést is tett, amelyekből világosan látszik, hogy a nyílt kódú rendszernek jelentős szerep jutott terveikben.

Az eddigi összegeken túl (kb. egymilliárd dollár), a következő három évben a cég háromszázmillió dollárt fog Linuxos szolgáltatások indítására költeni, ezzel vásárlóinak kíván segíteni Linuxos e-business megoldások kialakításában.

Az IBM technológiai és stratégiai elnöke, Irving Wladawsky-Berger szerint a vásárlóik az elmúlt egy év során elfogadták a Linuxot mint e-business rendszert. Most, az eddigi hardver- és szoftvertámogatáson túl további Linuxos szolgáltatásokat indít a cég, hogy a vállalati számítástechnikai környezetben is bizton számíthassanak a terméktámogatásra.

További igényeket kielégítendő, bejelentették az IBM eServer sorozat új, x430-as tagját, amely kitűnően skálázható, miközben megőrzi az eServerek megbízhatóságát. A termék a kisebb Intel-alapú szerverek és nagy Mainframe-rendszerek közötti űrt hivatott kitölteni. Az eServer sorozat számára elérhetők lesznek azok a szoftverek, amelyek a rendszert Linux alatt is öngyógyító és meghibásodás-előrejelző képességekkel ruházzák fel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.