Szerző: Vörös Péter

2000. március 27. 09:16

A Cisco pénteken a világ legértékesebb cégeként zárta a tőzsdei napot

A cég záró értéke 579,2 milliárd $ volt, szemben a korábbi világelső, a Microsoft 578,2 milliárd $ értékével. Pénteken a Cisco részvényei több, mint 1,5$-ral közel 79,5$-ra nőttek, míg a Microsoft közel 0,25 $-ral 111,5 $-ra csökkent. A Internet-berendezés gyártó óriásnak tehát sikerült (egy hétvégére) állandósítania a múlt héten átmenetileg már megszerzett elsőségét. A „küzdelem egyelőre szoros, de végkimenetele aligha lehet kérdéses: míg az Internet szinte mindenhol ott van, ami egyben a Cisco számára is hasonlót jelent - addig a Microsoft (bár jelenleg szinte mindenhol ott van) helyzete messze nem ilyen egyértelműen jó. Csütörtökön ugyan emelkedett az MS részvényárfolyama, mivel úgy tűnt, hogy hamarosan megállapodás várható a cég ellen folyó monopólium-ellenes perben, de sok elemző szerint a nagy piaci értékű technológiai részvények között a Cisco viszi a pálmát az MS-sel szemben, amely bevételei nagy részét a mai napig asztali alkalmazásokból és operációs rendszerekből realizálja. A Cisco az utóbbi negyedévekben egyértelműen megelőzte az MS-t növekedés és nyereségesség terén.

A cég záró értéke 579,2 milliárd $ volt, szemben a korábbi világelső, a Microsoft 578,2 milliárd $ értékével. Pénteken a Cisco részvényei több, mint 1,5$-ral közel 79,5$-ra nőttek, míg a Microsoft közel 0,25 $-ral 111,5 $-ra csökkent. A Internet-berendezés gyártó óriásnak tehát sikerült (egy hétvégére) "állandósítania" a múlt héten átmenetileg már megszerzett elsőségét. A „küzdelem" egyelőre szoros, de végkimenetele aligha lehet kérdéses: míg az Internet szinte mindenhol ott van, ami egyben a Cisco számára is hasonlót jelent - addig a Microsoft (bár jelenleg szinte mindenhol ott van) helyzete messze nem ilyen egyértelműen jó. Csütörtökön ugyan emelkedett az MS részvényárfolyama, mivel úgy tűnt, hogy hamarosan megállapodás várható a cég ellen folyó monopólium-ellenes perben, de sok elemző szerint a nagy piaci értékű technológiai részvények között a Cisco viszi a pálmát az MS-sel szemben, amely bevételei nagy részét a mai napig asztali alkalmazásokból és operációs rendszerekből realizálja. A Cisco az utóbbi negyedévekben egyértelműen megelőzte az MS-t növekedés és nyereségesség terén. [TechWeb, ZDNN]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.