Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 6. 11:27

Már a Nintendo Game Boy gépekről is elérhető az Internet

[Techweb] Amíg a Sony az NTT DoCoMo segítségével tette internet-képessé PlayStation konzolját, a rivális Nintendo a második legnagyobb japán mobilszolgáltatóval karöltve a Game Boy internetesítésén munkálkodik.

[Techweb] Amíg a Sony az NTT DoCoMo segítségével tette internet-képessé PlayStation konzolját, a rivális Nintendo a második legnagyobb japán mobilszolgáltatóval karöltve a Game Boy "internetesítésén" munkálkodik.

A két cég által kifejlesztett adapter segítségével a Game Boy Color kézi játékgép összekapcsolható egy tetszőleges mobiltelefonnal és így alkalmassá válik internetböngészésre és játékra is. Az adapter használható lesz a március 21-én megjelenő Game Boy Advance-szal is.

"Ha a hardvert nézzük, a Game Boy egy mobiltelefon segítségével képes webböngészőként működni. De mivel a Game Boy tulajdonképpen egy gyerekjáték, az internetes elérés a Nintnedo által fejlesztett egyedi weboldalakrat lesz korlátozva" - mondta Satoshi Yamato, a Nintendo fejlesztőrészlegének igazgatója.

A KDDI és a Nintendo együtt fejleszti majd a Game Boy-jal igénybe vehetp internetes szolgáltatásokat, amelyek a Nintendo által kidolgozott html-változaton alapulnak.

Az 50 dollárnak megfelelő japán yen-ért kapható adapter máris megvásárolható a KDDI közel 3000 üzletében, valamit egyes játékboltokban.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.