Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 6. 11:27

Már a Nintendo Game Boy gépekről is elérhető az Internet

[Techweb] Amíg a Sony az NTT DoCoMo segítségével tette internet-képessé PlayStation konzolját, a rivális Nintendo a második legnagyobb japán mobilszolgáltatóval karöltve a Game Boy internetesítésén munkálkodik.

[Techweb] Amíg a Sony az NTT DoCoMo segítségével tette internet-képessé PlayStation konzolját, a rivális Nintendo a második legnagyobb japán mobilszolgáltatóval karöltve a Game Boy "internetesítésén" munkálkodik.

A két cég által kifejlesztett adapter segítségével a Game Boy Color kézi játékgép összekapcsolható egy tetszőleges mobiltelefonnal és így alkalmassá válik internetböngészésre és játékra is. Az adapter használható lesz a március 21-én megjelenő Game Boy Advance-szal is.

"Ha a hardvert nézzük, a Game Boy egy mobiltelefon segítségével képes webböngészőként működni. De mivel a Game Boy tulajdonképpen egy gyerekjáték, az internetes elérés a Nintnedo által fejlesztett egyedi weboldalakrat lesz korlátozva" - mondta Satoshi Yamato, a Nintendo fejlesztőrészlegének igazgatója.

A KDDI és a Nintendo együtt fejleszti majd a Game Boy-jal igénybe vehetp internetes szolgáltatásokat, amelyek a Nintendo által kidolgozott html-változaton alapulnak.

Az 50 dollárnak megfelelő japán yen-ért kapható adapter máris megvásárolható a KDDI közel 3000 üzletében, valamit egyes játékboltokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról