Szerző: Bőle György

2001. február 2. 20:26

10. születésnapját ünnepli a Doom és Quake játékok készítője, az id Software

HIRDETÉS

Tegnap ünnepelte 10. születésnapját a játékaival stílust teremtő id Software. A cég nevéhez olyan játékok fűződnek, mint a Wolfenstein, a Spear of destiny, a Doom széria, és természetesen a Quake trilógia. Az id játékai nem csak az elmúlt évtized játékiparának mutattak irányt, hanem a 3D-s chipek tervezőinek, gyártóinak is, miközben a cég lelke, tulajdonosa, főprogramzója, John Carmack valóságos legendává vált.

Az elmúlt 10 évben, a Wolfenstein óta hihetelen sikerszériát tudhat maga mögött az id Software, játékaik nagyon jól fogynak, azok gerincére (engine) pedig számos más sikeres játék épült (pl. Half Life), melyek hatalmas bevételeket hoznak a minden eladott példány után járó licenszdíj jóvoltából.

Az utóbbi pár évben számtalan más fejlesztő cég is készít hasonló játékokat, ezzel jelentős konkurenciát biztosítva az id Software számára. A cég kritikusai, illetve a szkeptikusok szerint, ha játékaik már nem is a legjobbak játékélmény szempontjából a piacon, azok motorja mégis mindig a legjobb, legfejlettebb. Ennél a pontnál szintén megszokás jegyezni, hogy manapság az id Software több pénzt keres a Quake motorokra készített számos játék után befolyó licenszdíjakból, mint magukkal a saját játékaikkal.

Egy dolog viszont vitathatatlan: jelenleg még ők a műfaj kirányai!

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 19:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.