:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 1. 15:00

Az NVIDIA tovább terjeszkedik a Mac piacon?

Az AppleInsider.com információi szerint az idén megjelenő Apple Mac gépek az iBook kivételével mind NVIDIA grafikus chipet tartalmaznak majd.

Az AppleInsider.com információi szerint az idén megjelenő Apple Mac gépek az iBook kivételével mind NVIDIA grafikus chipet tartalmaznak majd.

Az ATi régóta volt az Apple partnere és a nemrégiben bejelentett három PowerMac gépet leszámítva az Apple gépekben éveken keresztül kizárólag ATi videokártyan volt található. Ám úgy tűnik, az Apple vezetői elégedetlenek az ATi teljeseítményével: a kártyák nem csak lassabbak a PC-verzióknál, hanem a szoftvertámogatás sem megfelelő.

Az Apple-höz közelálló források szerint a Mac G4 PowerBook következő verziójába már az NVIDIA GeForce2 Go grafikus chipet építik majd, az idén megjelenő asztali gépekbe pedig kivétel nélkül NVIDIA GeForce2 MX chip kerül.

Az utolsó gép, amiben még ATi chip marad, a formatervei miatt népszerű iBook, amiben egészen a jövő évig bizonyosan ATi grafikus hardver teljesít majd szolgálatot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.