Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 1. 15:00

Az NVIDIA tovább terjeszkedik a Mac piacon?

Az AppleInsider.com információi szerint az idén megjelenő Apple Mac gépek az iBook kivételével mind NVIDIA grafikus chipet tartalmaznak majd.

Az AppleInsider.com információi szerint az idén megjelenő Apple Mac gépek az iBook kivételével mind NVIDIA grafikus chipet tartalmaznak majd.

Az ATi régóta volt az Apple partnere és a nemrégiben bejelentett három PowerMac gépet leszámítva az Apple gépekben éveken keresztül kizárólag ATi videokártyan volt található. Ám úgy tűnik, az Apple vezetői elégedetlenek az ATi teljeseítményével: a kártyák nem csak lassabbak a PC-verzióknál, hanem a szoftvertámogatás sem megfelelő.

Az Apple-höz közelálló források szerint a Mac G4 PowerBook következő verziójába már az NVIDIA GeForce2 Go grafikus chipet építik majd, az idén megjelenő asztali gépekbe pedig kivétel nélkül NVIDIA GeForce2 MX chip kerül.

Az utolsó gép, amiben még ATi chip marad, a formatervei miatt népszerű iBook, amiben egészen a jövő évig bizonyosan ATi grafikus hardver teljesít majd szolgálatot.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.