Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 31. 12:14

A Sega játékokat fejleszt a Palm gépeire

A Sega ma jelentette be, hogy játékokat fejleszt illetve portol majd a Palm kéziszámítógépeire. A cég által készített játékok között lesz hálózatban játszható szoftver is. Az első programok még az idén megjelennek, de pontos adatot nem közölt a Sega.

Ez a lépés a Sega jelenlétét erősíti a videojtékok piacán kívül. A gyár nem titkolt célja, hogy olyan készülékekbe juttassa el szoftvereit, mint internetes eszközök, set-topb boxok és kéziszámítógépek.

"A Sega egycsapásra megnöveli a videojátékok közönségét. Ez nem csak az anyagi lehetőségek miatt vonzó, hanem azért, mert számos lehetőséget és új utat mutat az ipar számára" - nyilatkozott a Sega of America elnöke Peter Moore. "Szerintünk a Palm kézigépek a lehető legjobb platformot jelentik a Sega videojátékai számára."

"A Sega játékai nem csak a MyPalm portál használóinak, hanem bármely Palm tulajdonosnak kitűnő szórakozási lehetőséget teremtenek. Büszkék vagyunk rá, hogy a Sega a világ legjobb játékait hozza el a mi gépeinkre" - mondta Barry Cottle a Palm tartalomért felelős elnöke.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról