Szerző: Kovács Attila

2001. január 29. 20:05

Matrox G450 eTV előzetes a MURC-on

A MURC -on megjelent a Matrox G450 chipje köré épülő Marvelről (a G450 esetében már nem Marvelről, hanem eTV-ről beszélhetünk) egy rövidke kis írás . Ez a cikk igazából csak egy előzetes, egy bemutató, mivel a MURC egy béta (nem végleges) állapotú hardvert kapott meg pár napos kipróbálásra.

A MURC-on megjelent a Matrox G450 chipje köré épülő "Marvelről" (a G450 esetében már nem Marvelről, hanem eTV-ről beszélhetünk) egy rövidke kis írás. Ez a cikk igazából csak egy előzetes, egy bemutató, mivel a MURC egy béta (nem végleges) állapotú hardvert kapott meg pár napos kipróbálásra.
"...és a Matrox egy újabb húzással valami nagyon érdekeset hozott ki ebből, az amúgy átlagosnak nevezhető kártyából. Lelki füleimmel már hallom, hogy sokatok kérdezi: "Mi ez az újdonság?". Ezt a új funkciót Matroxék timeshifting-nek nevezték el. A timeshifting lehetővé teszi, hogy a G450 eTV-vel felszerelt számítógépeteket egy TiVo-szerű eszközzé alakítástok át. Ez annyit jelent, hogy meg tudtok állítani egy élő tévéműsort, amíg kimentek kávét főzni, majd amikor visszajöttök, onnan tudjátok folytatni a műsort nézését, ahol otthagytátok. Az eTV egyszerűen a winchesteretekre fogja rögzíteni a műsornak azt a részét, amit nem láttatok. Ezen felül még lehetőségetek van arra is, hogy egy "kép a képben" funkció segítésgével egyszerre tudjátok nézni a rögzített és az éppen adáson lévő műsorrészt."
Én erre csak annyit tudok mondani: nagyon csábító... :)

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról