:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 29. 15:37

A Pace Micro és a Sega együttműködése révén megszülethet az első játékok tárolására képes set-top box

Amint azt a múlt héten már jeleztük, a Pace Micro és a Sega ma jelentették be, hogy előbbi cég set-top boxaiba integrálja a Sega által fejlesztett hardvert, így képessé téve a készüléket videojátékok futtatására.

A megvalósítás módja a magyarországi televíziós viszonyokhoz szokott felhaználók számára eléggé furcsán fest: a Pace Micro set-top boxba egy 40 GByte kapacitású merevlemezt épít, amelyre a digitális televíziós hálózaton tölthetők le a játékok pay-per-play (fizess és játssz) rendszerben. Lehetőség van a játékok fix időtartamú bérlésére is.

"A játékok integrálása set-top boxokba a hagyományos konzolokon túl egy teljesen új piacot jelent a Sega számára. A korábbi felhasználók egészen újfajta csatornán keresztül érhetik el a játékokat, az új set-top box-szal rendelkező felhasználókat pedig valószínűleg csábítja majd a Sega kiterjedt játékportfóliója" - fűzte hozzá Hideki Sato a Sega alelnöke.

A merevlemez természetesen nem csak játékok tárolására szolgál, a Pace Micro tervei szerint a műsorsugárzók hamarosan elkezdik kifejleszteni testre szabott alkalmasásaikat, amelyek a set-top boxba épített háttértárra töltődnek le és onnan futnak.

A beépített merevlemez továbbá alkalmas a sugárzott adás rögzítésére és későbbi visszajátszására is. A Pace Micro közleménye szerint egyszerre akár több csatorna is rögzíthető miközben egy további csatorna nézhető.

A Pace Micro 2001. február 15-én mutatja be az új, merevlemezzel felszerelt, Sega szórakoztató szoftverek lejátszására is alkalmas termékét. A piaci megjelenés időpontjáról egyelőre nincs információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.