Szerző: Kovács Attila

2001. január 27. 19:36:16

LAMP: nyílt forrású internetes platform

Az O'Rielly Network egy újabb taggal bővült: az ONLamp.com-mal. Mi is az a LAMP? Ez a betűszó a Linux, az Apache, a MySQL és a (Perl | Python | PHP) kvartett első betűinek az egybeolvadásából ered.

Gondolom most a kedves olvasóink azt kérdezik magukban, hogy mi is ez a négy szó, mit is takar? Ez a négy szó külön-külön talán nem jelent mást, mint a saját kategóriájuknak a legerőteljesebb eszközeit. A Linux az operációs rendszer, az Apache a webszerver, a MySQL az adatbáziskezelő rendszer és a P-betűsök triója a programozási nyelv.

Ez a négy különböző szoftver hol is kapcsolódik egymáshoz? Megsúgom: az Internet a kapocs közöttük, tudniillik ennek a négy szoftvernek az együttese nem más, mint az a motor, ami az Interneten megtalálható dinamikusan generált oldalak nagy részét hajtja.

Ezen felbuzdulva O'Rielly-ék gondoltak egyet és mivel az Ő oldaluk is ezt a kvartettet használja ezért létrehoztak egy olyan oldalt, ahol a LAMP-os fejesztéseknek, fejlesztőknek és az ilyen szervereket/oldalakat adminisztráló embereknek akarnak tanácsokat adni.

Megjegyezném, hogy a HWSW is a fentebb említett eszközök felhasználásával készül.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 03:10

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.