Szerző: roberto

2001. január 24. 13:22

Linux Standard Base logó-verseny

A LinuxWorld-ön megjelent egy versenykiírás: egy szuper logóra van szükség a készülő Linux-szabványhoz. A győztes logót minden LSB kompatibilis Linux használni fogja, így hírnevet szerezhet az a szerencsés és tehetséges grafikus, aki megalkotja a legjobb LSB Logót.

A LinuxWorld-ön megjelent egy versenykiírás: egy szuper logóra van szükség a készülő Linux-szabványhoz. A győztes logót minden LSB kompatibilis Linux használni fogja, így hírnevet szerezhet az a szerencsés és tehetséges grafikus, aki megalkotja a legjobb LSB Logót. Íme egy logó, akár ezt is feldolgozhatjuk:

Szabályok

  1. Csak Linux-os szoftverrel dolgozzunk! (nem ellenőrzik, megbíznak a versenyzőkben)
  2. A logónak tartalmaznia kell az "LSB 1.0 Compilant" feliratot, vagy legalább helyet e felirat számára. Ugyanakkor figyelni kell arra is, hogy kevés színt és minden környezetben jól olvasható fontokat használjunk, hiszen rengeteg weblapra ki fog kerülni a végleges logó. Vegyük figyelembe, hogy a verziószám változhat!
  3. A beküldött kép mérete legyen 640x480-as.
  4. Azt se feledjük, hogy más infókat is hozzácsaphatnak a logóhoz, pl. a Free Standards Group web-címét.
  5. Más, előre nem látható okok miatt a logót módosíthatják.
  6. Ne próbáljuk utánozni a kereskedelmi termékek logóit, például a Microsoft Office logóját.
  7. Nagyon fontos, hogy élvezzük is a dolgot!
  8. A pályaműveket encapsulated postscript (eps) és valami tömörítetlen formátumban (pl. tiff) küldjük fájltömörítővel (gzip, bzip2) betömörítve a logo@petreley.com címre. A határidő: 2001. március elseje. minden beküldött munka a Free Standards Group tulajdonává válik.

Linkek:

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról