Szerző: Bőle György

2001. január 24. 05:55

Az AMD Japan ismertette 2001-es üzleti koncepcióját, mely pár pontban ellentmond az anyacég által korábban bejelentett terveknek

[AsiaBizTech] Az AMD japán leányvállalata, az AMD Japan Ltd. hétfőn ismertette a cég japán piacra vonatkozó 2001-es terveit.

[AsiaBizTech] Az AMD japán leányvállalata, az AMD Japan Ltd. hétfőn ismertette a cég japán piacra vonatkozó 2001-es terveit.

Az AMD Japan elnöke, Kazuo Sakai elmondta, hogy a 2001-es esztendőben két elsődleges célt tűztek ki maguk elé. Az egyik cél, hogy a cég piaci részesedését a japán piacon a jelenlegi 18 százalékról 30-ra növeljék, a másik cél pedig, a sikeres belépés a szerver/workstation piacra.

Mint azt Sakai elmondta, terveik nem irreálisak, ugyanis az AMD név különösen népszerű a japán kiskereskedelemben, előszeretettel építik PC shop-brand (boltokban összerakott noname), illetve a self-made (otthoni építésű) konfigurációkba.

Az AMD Japan elnöke ezenkívül kitért az anyacég termékeinek ütemtervére is. Elmondta, hogy az előzetes tervek szerint az 1.3GHz-es Athlon március végén, az 1.4 és 1.5GHz-es Athlon június végén, az 1.7GHz-es verzió december végén, az új, január 15-én bejelentett mobil Duron 1GHz-es verziója pedig az év vége felé debütál majd.

Az adatok számos pontban ellentmondásosnak tűnnek, mert az előző héten, az AMD utolsó negyedéves eredményeinek bejelentésekor Jerry Sanders elnök nem egészen ezt nyilatkozta a távlati tervekkel kapcsolatban. A részvényesek konferenciáján elhangzott, PIII, illetve Transmeta ellenes kirohanásoktól sem mentes beszédében még 2001 második felét emlegette, mint az 1.7GHz-es Athlon megjelenésének időpontját. Természetesen 2001 második felében még pont benne van a december vége, ugyanakkor - fogalmazzunk úgy - elég "neccesen". Az AMD Japan által december végére prognosztizált 1.7GHz-es órajellel kapcsolatban több online magazin is aggodalmának adott hangot, ugyanis az Intel vezetői őszre ígérik a 2GHz-es Pentium 4-et.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról