:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 23. 14:41

A Sega PlayStation-re és Xbox-ra fejleszt?

A Sega konzolgyártó és szoftverfejlesztő eddig mereven ragaszkodott azon elvéhez, miszerint kizárólag a saját hardverére fejleszt játékokat.

Ám a cég jelenleg kapható Dreamcast konzolja a többszöri leárazás és kedvezmények ellenére is nagyon gyengén fogy - köszönhetően főként a PlayStation2 mániának.

A japán Jiji hírügynökség szerint a Sega január végén hozza nyilvánosságra az üzletmenetének alapos átszervezéséről szóló elképzeléseit.

Az említett hírügynökség úgy értesült, hogy Sega feladja elveit, és játékokat fejleszt a rivális gyártók konzoljaira. A beszámoló szerint a rivális PlayStation2 és Microsoft Xbox gépekre is hamarosan megjelennek Sega fejlesztésű játékok.

A Sega részvényárfolyama a hír nyomán 10 százalékot emelkedett, jóllehet a vállalat hivatalosan még nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.