Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 23. 14:41:42

A Sega PlayStation-re és Xbox-ra fejleszt?

A Sega konzolgyártó és szoftverfejlesztő eddig mereven ragaszkodott azon elvéhez, miszerint kizárólag a saját hardverére fejleszt játékokat.

Ám a cég jelenleg kapható Dreamcast konzolja a többszöri leárazás és kedvezmények ellenére is nagyon gyengén fogy - köszönhetően főként a PlayStation2 mániának.

A japán Jiji hírügynökség szerint a Sega január végén hozza nyilvánosságra az üzletmenetének alapos átszervezéséről szóló elképzeléseit.

Az említett hírügynökség úgy értesült, hogy Sega feladja elveit, és játékokat fejleszt a rivális gyártók konzoljaira. A beszámoló szerint a rivális PlayStation2 és Microsoft Xbox gépekre is hamarosan megjelennek Sega fejlesztésű játékok.

A Sega részvényárfolyama a hír nyomán 10 százalékot emelkedett, jóllehet a vállalat hivatalosan még nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 03:11

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.