Szerző: sammer

2001. január 23. 06:26

A Sega játékokat fejleszt a Sony gépére?

Egy nagyon meglepő dologra szánta el magát a Sega, ugyanis január végén alaposan átszervezi a tevékenységét, az átszervezési tervekben pedig szerepel az is, hogy a jövőben PlayStation 2-re is fejleszteni fog játékokat.

Az, hogy a Sega a legnagyobb ősellensége játékkonzoljára akar fejleszteni mindenképpen jó hír a PS2 tulajdonosoknak, de a másik oldalon, a Dreamcast fanatikusok körében felvet néhány kellemetlen lehetőséget. A Sega ezzel a lépéssel ugyanis saját maga alatt vágja a fát, illetve a akaratlanul is a Dreamcast sírját ássa, hiszen ezek után valószínű, hogy az eddig csak a saját konzolján futó játékokat elkészíti a konkurencia gépére is. Ebbe pedig beletartoznak olyan híres Sega játékok is, mint a Sonic vagy a Shenmue, amiket eddig nem lehetett PlayStation 2-n elképzelni. Ezek után már nem számít meglepő hírnek az, hogy a Sega fontolóra veszi a Microsoft Xbox konzolra való fejlesztés lehetőségét is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról