:

Szerző: Bőle György

2001. január 22. 03:28

A Sony elkezdte a PlayStation 3 fejlesztésének előmunkálatait !

[ZDNet Gamespot] A PlayStation 2 bejelentése óta eltelt időszakban a Sony több alkalommal is hivatkozott a játékkonzol utódjának fejlesztéseire, amiből ha nem is túl konkrétan, de körvonalazódni látszik a néhány év múlva megjelenő PlayStation 3.

A Sony Computer Entertainment igazgatója, Shinichi Okomoto elmondása szerint már elkezdték a következő generációs PlayStation fejlesztésének előmunkálatait, amely a fejlesztők elképzelései és reményei szerint ezerszer (!) nagyobb teljesítményű lesz, mint a PlayStation 2. Első hallásra ez a szám kissé irreálisnak tűnhet, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a PlayStation 3 debütálásáig még éveket kell várni. A játékkonzolok piacán nem olyan gyors a termékciklus, mint a PC-piac más szegmenseiben, elég ha csak arra gondolunk, hogy az első PlayStation 1994-ben jelent meg a piacon. A konzolok teljesítményét alapvetően a grafikus motor határozza meg, amelyek jelenlegi fejlődési ütemét szemlélve elképzelhetőnek tűnik 4-5 éves távlatban ez a most még hihetetlen teljesítmény növekmény.

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke szerint koncepcionális szinten már vannak elképzeléseik a PlayStation 3 grafikus motorját illetően.

A Scientific American magazin novemberi számának egyik cikkében további információkat is elárult Kutaragi az új konzollal kapcsolatban. Mint azt Kutaragi elmondta, a következő PlayStation strukturális átalakításokat is eredményez az anyacégen belül, ugyanis reményeik szerint az új konzol lesz majdan a Sony új zászlóshajója, amely a cég távlati terveibe már nem csupán, mint játékkonzol szól bele, hanem mint "innovációs iránytű". A PlayStation 3 tervezésénél a computer entertainment részleg szervesen együtt fog működni a cég más divízióival is, például a Sony Pictures-szel és a Sony Music-kal. Az új konzol egyfajta központi platform-ként szolgál majd a jövőben, olyan funkciókkal és lehetőségekkel felvértezve, mint az online vásárlás és az online banking, illetve számos más interaktív internetes szolgáltatás.

Szólj hozzá a HWSW fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.