Szerző: Kovács Attila

2001. január 16. 18:35

Az LG Linux alapú terminált fejleszt

[infoworld.com] Az LG Electronics bejelentette, hogy egy olyan Linux alapú számítógépen dolgoznak, mely vezetéknélküli LAN hálózatot fog használni.

[infoworld.com] Az LG Electronics bejelentette, hogy egy olyan Linux alapú számítógépen dolgoznak, mely vezetéknélküli LAN hálózatot fog használni.

A Digital iPad nevű készüléket olyan alkalmazások futtatására fogják felkészíteni, mint az e-mail kliensek, az Internet böngészők, a szövegszerkesztők, és a multimédia alkalmazások (mp3- és videolejátszók). A gépet egy érintésérzékeny 8,4 hüvelykes LCD kijelzővel fogják ellátni, mely egyben a beviteli eszköz szerepét is felvállalja. A készülék egy vezetéknélküli LAN adapterrel fog majd a hálózatra csatlakozni, mellyel 10Mbps adatátviteli sebességet és 100 méteres "hatótávolságot" tud elérni. A gépet ezen felül Compact Flash kártya és USB csatlakozókkal is el fogják látni.

Az iPad 200Mhz-es Intel StrongARM processzor fogja hajtani. Az LG illetékesei elmondták, hogy a jövőben tervezik gyorsabb (400Mhz-es) beágyazott Intel processzor használatát is, továbbá tervbe van véve a beszédfelismerés és a videotelefon funkciók beépítése is.

Érdekes módon ez a sajtóközlemény egy nappal a Sharp hasonló (Windows alapú) gépének bejelentése után jelent meg. A Sharp Copernicus elnevezésű készüléke hasonló paraméterekkel rendelkezik, viszont a gyártó inkább a vállalati piacra szánja, nem pedig az otthoni felhasználóknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról